Dompelpomp

Dompelpomp

Dompelpomp

Een dompelpomp is een pomp die volledig wordt ondergedompeld in de vloeistof die verpompt moet worden. Deze pomp kan worden aangedreven op 3 verschillende manieren:

  • Elektrisch
  • Hydraulisch
  • Elektromechanisch

Een dompelpomp bevindt zich dus onder de vloeistof die verpompt moet worden. Hierdoor kan de pomp de vloeistof omhoog pompen. De hoogte wordt beperkt door het vermogen van de aandrijving en de druk die de pomp en persleiding aankunnen.

De koeling van de motor kan een nadeel zijn. De koeling van een dompelpomp wordt vaak geregeld door de vloeistof die verpompt wordt. Andere soorten pompen kunnen worden gekoeld door bijvoorbeeld lucht.

Eenvoudige dompelpompen zijn voorzien van een zuigkorf. Deze soort pomp wordt vaak als draagbare pomp gebruikt bij wateroverlast. Meestal zijn ze van kunststof of roestvrij staal gemaakt.

Een andere naam voor  dit soort pompen is “kelderpomp”. Wanneer er een vlotterschakelaar op de dompelpomp wordt aangesloten kan deze een laaggelegen ruimte droog houden. Vandaar de naam kelderpomp. Deze toepassing wordt vaak gebruikt voor putten.

Merken

Bij Foresta trading bv kunt u verschillende dompelpompen kopen.
Waaronder de volgende merken.

  • Dreno pompen.
  • Tsurumi pompen.
  • Grindex pompen.
  • Zenit pompen.
Dreno pomp

Dreno pomp

Grindex pomp

Grindex pomp

Zenit pomp

Zenit pomp

Tsurumi pomp

Tsurumi pomp

 

 

 

 

De bovenstaande merken produceren onze meest gebruikte dompelpompen. Naast deze merken kunnen wij nog meer leveren. Foresta Trading beschikt over een uitgebreid assortiment. In uiteenlopende prijzen en kwaliteit.

Wilt u weten welke dompelpomp voor u het beste is? Of wilt u gewoon een bestelling plaatsen?
Neem contact op met ons! Dat kan  ook via Facebook!

Hier ziet u een video van een Tsurumi pomp in actie.